Eerste schop voor glasvezelproject de Rietvelden – De Vutter

Eerste schop in de grond glasvezel project de Rietvelden – Vutter- Hambaken en Paleiskwartier

’s-HERTOGENBOSCH – Bedrijven op De Rietvelden – De Vutter krijgen vanaf begin 2011 de mogelijkheid om gebruik te maken van glasvezel tegen aanzienlijk lagere tarieven dan nu.  EBo Automatisering startte woensdag 1 december 2010 met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk op dit bedrijventerrein. Bert Pauli (wethouder Economische Zaken gemeente ’s-Hertogenbosch) en Jan Luijks (voorzitter RiVu) plaatsten de eerste schop in de grond voor dit unieke project. Ruim 35 bedrijven hebben al aangegeven van dit nieuwe netwerk gebruik te gaan maken.

De hoeveelheid data neemt jaarlijks nog steeds met tientallen procenten toe. Volgens initiatiefnemer Eelco van den Bogaerdt, directeur van EBo Automatisering, zijn koperen verbindingen vooral geschikt voor enkelvoudige diensten. “Maar als je verbindingen breder benut, zoals voor internet, telefonie, beveiliging, betalingsverkeer én televisie, is deze ‘oude’ technologie meestal te traag.”

Andere prijsstelling
Voor glasvezel waren bedrijven tot voor kort aangewezen op grote landelijke providers. “Die vragen forse bedragen voor een aansluiting”, was de eigen ervaring van Van den Bogaerdt, die met zijn bedrijf op De Rietvelden gevestigd is. “Voor een bandbreedte van 100 MB betaal je al gauw € 1.500,00 tot € 2.000,00 per maand. Daarom heb ik besloten om zelf glasvezel te gaan uitrollen. Wij vragen € 400,00 per maand. Dat is zowel voor het uploaden als downloaden van data, zonder dat je die gegarandeerde bandbreedte van 100 MB hoeft te delen met andere gebruikers.”

35 bedrijven
Een eerste inventarisatie leverde direct 35 bedrijven op die van deze moderne faciliteit gebruik willen maken. EBo Automatisering kreeg snel toestemming voor dit project van de gemeente ’s-Hertogenbosch en Rijkswaterstaat. “Dat traject is heel soepel verlopen. We gaan nu aan de slag. Begin 2011 willen we de afnemers op De Rietvelden – De Vutter aangesloten hebben”, vertelt Van den Bogaerdt.

Bedrijfsvoering verbeteren
Wethouder Pauli roemt het initiatief van EBo Automatisering. “Communicatie, verbindingen, netwerken en samenwerken. Dat zijn de succesfactoren voor bedrijven in de komende jaren. Dankzij het ondernemerschap van Eelco van den Bogaerdt en zijn team kunnen bedrijven op de RiVu, het oudste bedrijventerrein van onze stad, gebruik maken van de nieuwste technologie. Als gemeente ondersteunen we dit project van harte.”

Over EBo Automatisering
EBo Automatisering is opgericht in 2003 door Eelco van den Bogaerdt. Het bedrijf installeert netwerken en biedt netwerkbeheer op locatie en op afstand. Daarnaast is EBo specialist in remote werken, telefonie en internet. Er werken 15 professionals bij deze Bossche onderneming, die rond de jaarwisseling verhuist naar Vlijmen. Kijk voor meer informatie op www.ebo.nl.

Fotobijschrift: Bert Pauli (wethouder Economische Zaken gemeente ’s-Hertogenbosch) en Jan Luijks (voorzitter RiVu) zetten op 1 december de eerste schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op De Rietvelden – De Vutter. Dat deden ze voor het pand van EBo Automatisering aan de Rietveldenweg.