Start bouw 100% open netwerk Pannenweg Nederweert voor Fore Freedom

In Nederweert is gestart aan realisatie van een 100% openglasvezel voor alle ondernemers op de Pannenweg. Het netwerk dat een omvang heeft van 17km inclusief zakelijke aansluitingen zal medio Februari 2013 toegankelijk moeten zijn voor dienstenleveranciers.

Weer of geen weer, vanmorgen heeft de officiële aftrap plaats gevonden van de aanleg van een glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert. Wethouder Wernink en de heer Edwin de Raadt van het bedrijf Fore Freedom hebben om 11.00 uur samen een gouden schop in de grond gezet. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk verstevigt bedrijventerrein Pannenweg haar positie.

Volgens de heer De Raadt zal het netwerk dat op de Pannenweg wordt aangelegd gebruikers het gevoel geven dat ze op een digitale snelweg terecht zijn gekomen. “Glasvezelverbindingen zijn niet alleen zeer snel en kostenefficiënt, maar maken ook grenzeloze innovatie mogelijk. En daar wordt zowel de concurrentiepositie van het bedrijventerrein als van de bedrijven die daar gevestigd zijn beter van”, zegt De Raadt. Het bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert ligt direct aan de A2 en de N275. “Via de weg zijn de bedrijven uitstekend bereikbaar“, aldus wethouder Wernink, “digitaal maken we nu een extra slag.